Άρθρα

Αύξησε την Τεστοστερόνη σου: Μάθε πως

posted by Theofilos Ioannidis January 11, 2017 0 comments
αύξησε την τεστοστερόνη σου: Μάθε πως

Η τεστοστερόνη αποτελεί ανδρογόνος ορμόνη που βρίσκεται στον ανθρώπινο οργανισμό και παράγεται είτε από τους όρχεις στους άντρες είτε από τις ωοθήκες, σε πολύ μικρότερες ποσότητες, στις γυναίκες. Η ορμόνη αυτή έχει ένα εύρος φυσιολογικών τιμών. Δεν είναι σπάνιο άνδρες να έχουν μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης αλλά να είναι εντός των φυσιολογικών επιπέδων. Τα περισσότερα άτομα δεν μπορούν να αντιληφθούν τα μειωμένα επίπεδα.

Συμπτώματα μειωμένης τεστοστερόνης είναι: η κόπωση (σύμπτωμα πολλών παθήσεων), μειωμένη σεξουαλική επιθυμία, μειωμένη συχνότητα ξυρίσματος.

Αύξησε την τεστοστερόνη σου

Η πιο εύκολη λύση που την εφαρμόζουν αθλητές και μη είναι η “θεραπεία” με τεστοστερόνη εξωγενώς. Κάτι τέτοιο ΔΕΝ θα το συνιστούσα.

Η μείωση του βάρους σε συνδυασμό με την βελτίωση του ύπνου αποτελεί έναν από τους καλύτερους συνδυασμούς για την αύξηση της τεστοστερόνης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι παχύσαρκοι άντρες έχουν υψηλά επίπεδα οιστρογόνων (ορμόνες που βρίσκουμε στις γυναίκες) διότι ένα ένζυμο, η αρωματάση, μετατρέπει την τεστοστερόνη σε οιστρογόνα.

Η βελτίωση του ύπνου απαιτείται στην προσπάθεια αύξησης της τεστοστερόνης. Σχεδόν η πλειοψηφία των παχύσαρκων και διαβητικών ατόμων αντιμετωπίζουν προβλήματα υπνικής άπνοιας με τελικό αποτέλεσμα τη μείωση της τεστοστερόνης. Μπορείς να ξεκινήσεις βάζοντας ένα σταθερό ωράριο ύπνου ενώ μετά μπορείς να δεις εδώ τι μπορείς να κάνεις για να βελτιώσεις την ποιότητα του ύπνου σου. Για τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σου μπορείς να αποφύγεις την καφεΐνη μετά τις 7:00 μ.μ. ενώ αν κοιμάσαι το μεσημέρι θα ήταν βέλτιστο να μην είναι για παραπάνω από μισή ώρα. Αν νιώθεις υπνηλία και πρέπει οπωσδήποτε να κοιμηθείς το μεσημέρι, πήγαινε έναν περίπατο 15 λεπτών. Κάτι τέτοιο θα σε αναζωογονήσει και θα σου δώσει μερικές ώρες διαύγειας.

Τι, ενδεχομένως, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της τεστοστερόνης από συμπληρώματα διατροφής.

  • Aspartic Acid
  • Βιταμίνη D
  • Ψευδάργυρος
  • Μαγνήσιο

Απέφυγε: τέστο Boosters, προορμόνες και οτιδήποτε διαφημίζει ραγδαία αύξηση της τεστοστερόνης. Έτσι πιθανότατα θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα και μια πιθανή εμφάνιση γυναικομαστίας.

Συμβουλεύσου έναν γιατρό ή έναν διαιτολόγο για οποιαδήποτε προσθήκη ή αλλαγή στη διατροφή σου.

You may also like

Leave a Comment