Άρθρα

Η Αλήθεια για τα Εμβόλια

posted by Theofilos Ioannidis June 14, 2017 0 comments
εμβόλια

Εδώ και αρκετό καιρό το “αντί-εμβολιαστικό κίνημα” έχει δημιουργήσει ακόμα και ομάδες στο Facebook σχετικά με την δήθεν αλήθεια για τα εμβόλια, ότι δηλαδή, έχουν αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι, μη-ειδικοί, επί του θέματος να πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης. Το ίντερνετ μπορεί να είναι μια σπουδαία ανακάλυψη που ένωσε τον κόσμο, ωστόσο έδωσε το βήμα και σε άτομα χωρίς την απαιτούμενη εκπαίδευση να μιλούν καταφατικά για θέματα που δεν γνωρίζουν, πολλές φορές εξυπηρετώντας σκοπιμότητες όπως το να βγάζουν χρήματα από “ανυποψίαστα θύματα” με τις εναλλακτικές τους υπηρεσίες.

Τι αντίκτυπο έχει να μην εμβολιάζεται ο κόσμος και τα παιδιά του;

Ένα βρέφος πέθανε πρόσφατα από κοκίτη. Το βρέφος δεν είχε εμβολιαστεί λόγω της ηλικίας του. Αυτό, όμως, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο περίγυρος του δεν είχε εμβολιαστεί σωστά με αποτέλεσμα το παιδάκι να νοσήσει και να πεθάνει. Βλέπουμε, δηλαδή, πως η ανοσία της αγέλης αν δεν είχε επηρεαστεί, το παιδάκι μπορεί να ζούσε καθώς ο κοκίτης δεν θα είχε πρόσφορο έδαφος για να εκδηλωθεί.

Γίνεται κατανοητό ότι πολλά άτομα έχουν άγνοια ή και έχουν επηρεαστεί από το κίνημα αντί-εμβολιαστών οδηγούμενοι έτσι σε λανθρασμένες προσεγγισεις επί του θέματος με αποτέλεσμα να θέτουν σε κίνδυνο την προσωπική τους υγεία αλλά και του περίγυρού τους. Πολλοί επιστήμονες έχουν ασχοληθεί στην έγκυρη και έγκριτη ενημέρωση του κόσμου για τα εμβόλια όπως ο κ. Διαμαντής Κλημεντίδης (Diamantis Klimentidis) (κλινικός φαρμακοποιός) και ο κ. Antonios Darzentas (παιδίατρος) όμως αξίζει να αναφερθεί ότι πρόσφατα δημιουργήθηκε ένα ΔΗΜΟΣΙΟ γκρουπ στο facebook με την ονομασία: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ όπου απαρτίζεται από καταρτισμένους επιστήμονες (ιατρούς, φαρμακοποιούς κ.α.) με ιδιαίτερη συνεισφορά στην επιστήμη και μπορείτε να συζητήσετε μαζί τους για το θέμα των εμβολίων.

You may also like

Leave a Comment