Άρθρα

Οταν γυμνάζω τους κοιλιακούς χάνω λίπος απο την κοιλιά;

posted by Alexandros Rarakos June 19, 2017 0 comments

Aρκετοί πιστεύoυν οτι γυμνάζoντας τους κοιλιακούς τους θα χάσουν λίπος απο την κοιλιά.

Γενικότερα ο οργανισμός χρησιμοποιεί λίπος για την παραγωγή ενέργειας απο όλα τα μέρη του σώματος. Δεν μπορούμε να τον κατευθύνουμε απο πιο μέρος θα ‘’ τραβήξει’’ λίπος π.χ. κοιλιά, αυτό καθορίζεται απο υποδοχείς κυττάρων και δεν μπορούμε να παρέμβουμε.

Η θεωρία της τοπικής απώλειας λιπους, γυμνάζοντας συγκεκριμένα σημεία του σώματος, διαψεύδεται κατηγορηματικά απο τις επιστημονικές έρευνες. Αν έχεις αμφιβολία δες τα αποτελέσματα των ερευνών που είναι στις παρενθέσεις (1)(2).

ΑΛΛΆ……

Ουσιαστικά οι κοιλιακοί φαίνονται λόγω χαμηλού ποσοστού λίπους. Οι ”ποιοτικοί” κοιλιακοι φαίνονται λόγω χαμηλού ποσοστού λίπους ΚΑΙ γυμναστικής. Παρόλο που η εκγύμναση των κοιλιακών δεν μειώνει το λίπος απο την κοιλιά, αν τους γυμνάζεις θα φαίνεται οτι έχεις χαμηλότερο ποσοστό λίπους. Αυτό συμβαίνει γιατι ‘’πρήζεται’’ ο μυς, αυξάνεται η επιφάνεια του και φαίνεσαι πιο γραμμωμένος. Άλλο ενα παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω για να γίνω πιο κατανοητός είναι η εκγύμναση των δικεφάλων. Οταν τους γυμνάζεις λόγω ΄΄πρηξίματος’΄του μυ, το χέρι σου φαίνεται πιο γραμμωμένο και έχεις εντονότερη φλεβικότητα, δηλαδή σαν να έχει (το συγκεκριμένο σημείο) χαμηλότερο ποσοστό λίπους.

 

Συμπερασματικά, η εκγύμναση των κοιλιακών μπορεί να μην οδηγεί σε τοπική απώλεια λίπους αλλά ωφελεί στο αισθητικό κομμάτι.

 

You may also like

Leave a Comment