Άρθρα

Πόσο βοηθούν οι ζώνες αδυνατίσματος στην καύση λίπους και την απώλεια βάρους;

posted by Alexandros Rarakos June 13, 2017 0 comments

Συχνά βλέπουμε άτομα που γυμνάζονται, ακόμα και αθλητές, να χρησιμοποιούν ζώνες εφίδρωσης ή φόρμες αδυνατίσματος για να χάσουν βάρος και λίπος. Μάλιστα αρκετοί νομίζουν οτι η ζώνη θα τους αποφέρει τοπική απώλεια λίπους, κυρίως στην περιφέρεια.

Τι συμβαίνει στον οργανισμό όταν φοράς ζώνες αδυνατίσματος?

Iδρώνεις. Τι είναι όμως ο ιδρώτας? Ουσιαστικά ο ιδρώτας αποτελεί αντίδραση του οργανισμού στο θερμό περιβάλλον. Η έκκριση ιδρώτα είναι μια διαδικασία ψύξης του σώματος. Σκοπός είναι να παραμένει σταθερή η θερμοκρασία του οργανισμού.

 

Οταν λοιπόν φοράς τη ζώνη αδυνατίσματος ο οργανισμός αποβάλει υγρά και αφυδατώνεται. Δεν καίει λίπος όπως νομίζεις, απλά αποβάλει υγρά για να διατηρήσει τη θερμοκρασία του σταθερή.

 

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του βάρους σου η οποία όμως προέρχεται απο υγρά και οχι απο λίπος. Επίσης, η αφυδάτωση που προκαλείται μπορεί να μειώση την απόδοση σου στη γυμναστική κάτι που οδηγεί σε μικρότερη καύση θερμίδων κατά την άσκηση.

Οπως καταλαβαίνεις, η ζώνη αδυνατίσματος όχι μόνο δεν σε βοηθάει στην απώλεια λίπους αλλά μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην προσπάθεια σου να βελτιώσεις την απόδοση σου και να κάψεις περισσότερες θερμίδες.

 

You may also like

Leave a Comment