Άρθρα

4 συμβουλες για απωλεια βαρους

posted by Alexandros Rarakos October 31, 2016 0 comments

1. Κατανάλωσε 2 ποτήρια νερό 30 λεπτά πριν από κάθε γεύμα

Η κατανάλωση νερού πριν από κάθε γεύμα προκαλεί γρηγορότερα κορεσμό με αποτέλεσμα τη μείωση των προσλαμβανόμενων θερμίδων κατά 13% (1). Αυτό σήμαινει οτι ένα άτομο που συνηθίζει να καταναλώνει 2500 θερμίδες την ημέρα με αυτό το τρικ μπορεί να καταναλώνει 2150 θερμίδες (-350 θερμίδες). Σε διάστημα 1 μήνα μπορεί να χάσει 1,5 κιλό. Επιπρόσθετα, η κατανάλωση 2 λίτρων νερού την ημέρα αυξάνει κατά 95 θερμίδες την ημερήσια ενεργειακή δαπάνη (2).

 

2. Κατανάλωσε περισσότερη πρωτεΐνη και μείωσε τον υδατάνθρακα

Oι διατροφές που είναι υψηλές σε πρωτεΐνη έχουν ανορεξιογόνο δράση. Έρευνες δείχνουν οτι η κατανάλωση γευμάτων υψηλών σε πρωτεΐνη μειώνουν την όρεξη και αυξάνουν το μεταβολισμό (3).

 

3. Κατανάλωσε φυτικές ίνες.

Οι φυτικές ίνες είναι ένα είδος υδατάνθρακα που είναι μη απορροφήσιμο από τον ανθρώπινο οργανισμό. Όπως αναφέρει και το άρθρο <<tis για ίνες και απώλεια βάρους>> οι φυτικές ίνες σε χορταίνουν γρηγορότερα και μπορούν να σε οδηγήσουν σε μειωμένη πρόσληψη θερμίδων.

Kατανάλωσε βρώμη στο πρωινό σου αντί για δημητριακά εμπορίου, σαλάτα πριν από τα κυρίως σου γεύματα και φρούτα για σνάκ. Επίσης μπορείς να προσθέσεις λιναρόσπορο ή σπόρους chia στο γιαούρτι ή το γάλα σου.

 

4. Βελτίωσε τον ύπνο σου

Ο ανεπαρκής ύπνος αυξάνει κατά 55% τις πιθανότητες σου να γίνεις παχύσαρκος. Ο ύπνος επηρεάζει τις ορμόνες που συνδέονται με τον κορεσμό και την πείνα (4). Τα άτομα που κοιμούνται λιγότερο απο 7 ώρες έχουν μειωμένα επίπεδα λεπτίνης, της ορμόνης που μας προκαλεί κορεσμό, και αυξημένη επίπεδα γκρελίνης, της ορμόνης που αυξάνει την πείνα (5).

You may also like

Leave a Comment